Cooking is love you can taste

Vorige week stelde ik in onze community de vraag: Eet jij samen of alleen? Daar kwamen hele mooie en diverse antwoorden op en gaven mij de inspiratie hier een blog aan te wijden.

We zijn namelijk geneigd om er maar vanuit te gaan dat het beter en gezonder is om samen te eten.

Maar is dat wel zo?

Hoewel samen eten ontzettend fijn, gezellig en daarom ook erg gezond voor ons kan zijn is dit lang niet altijd het geval en ben je soms beter af als je alleen eet.

Het gaat er namelijk vooral om HOE je eet.

Voeding is Energie.

Voeding is informatie voor jouw lichaamscellen. Energetische informatie.

Hoe degene zich voelt die het eten maakt is óók energie! Je kunt letterlijk je gezin voeden met liefde en pure gezondheid door je hier bewust van te zijn als je het eten bereid.

Voel je je gestrest? Ben je onrustig? Probeer dan éérst in een positieve en rustige vibe te komen, dit zal de kwaliteit en ook de smaak van je maaltijd ten goede komen en ook voor degenen voor wie je kookt.

Best heel belangrijk om je hier bewust van te zijn. We zijn zo vaak gehaast en gestrest en juist als jij degene bent die het eten bereid heb je hier iets in handen waar je veel invloed mee kunt uitoefenen in positieve zin.

Op het moment dat je aan tafel gaat geld hetzelfde!

Hoe jij je voelt is de bepalende factor van wat jouw lichaam uiteindelijk opneemt. En omzet in iets positiefs. Voel je je fijn, positief, relaxed, dan is je lichaam in de meest optimale staat om de voeding die je eet maximaal te verwerken ten gunste van jouw gezondheid!

Sinds ik dit weet, ga ik hier heel bewust mee om. Het gebeurde mij afgelopen jaar regelmatig dat ik met liefde had staan koken voor mijn gezin en dat er uiteindelijk aan tafel een nare sfeer ontstond. Omdat ik weet hoe funest dit is stopte ik direct met eten, ging ik van tafel en wenste mijn tafelgenoten het beste. Klinkt misschien hard, maar dit was mijn manier om iets heel duidelijk te maken. Je eten kan nog zo gezond zijn, maar in een dergelijke sfeer is het zinloos te eten. Koken of eten in negatieve gestreste sfeer doet al het mooie van je maaltijd teniet.

Dus eet je in een sfeer die gehaast is? Die negatief is? En je bent niet in staat om dat te veranderen? Kies er dan voor om niet te eten of om alleen te eten.  Maak een mooi moment, wees dankbaar en geniet. Je lichaam (en geest) zullen je erg dankbaar zijn.

 

 

Dinnerdate
Vanuit de groep ontstond rond dit onderwerp een leuk initiatief: de maandelijkse Dinnerdate! Vanuit My Blue Life zeker iets wat we graag faciliteren. Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@hetvrouwenbrein.nl

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Heb je een vraag?

Je mag mij altijd een email sturen. Ik streef ernaar om deze binnen 24 uur te voorzien van een antwoord op je vraag!