Maandplog My Blue Life

In mijn vorige maandplog heb je kunnen lezen dat ik dit jaar gestart ben om te kijken of ik een “My Blue Life” kan creëren.

Vorige maand heb ik een goede start gemaakt maar was voor mij de vraag “hoe hou ik het vol”. Laat ik me leiden door de waan van de dag, gaat het fout. Ik ren dan van afspraak naar afspraak, eet snel wat tussendoor en sta onvoldoende stil bij de ‘blauwe principes’. Toch is het in februari redelijk goed gegaan en dat komt omdat ik bewust dingen ben gaan plannen. Hoe? dat kun je zien in deze maandplog. Geniet je weer mee?

 

Natuurlijke beweging – Sinds kort heb ik een smartwatch en dat werkt voor mij echt perfect om meer te bewegen. Ik doe hem gelijk in de ochtend om zodat ik kan zien hoeveel ik op een dag beweeg. Mijn doel is iedere dag minimaal 10.000 stappen, en dat wil ik dan ook echt halen #strebertje. Voor mij dus een perfecte stok achter de deur.

 

Bewegen, Genieten & Ontspannen – Heb ik een bureaudag, dan plan ik van tevoren al dat ik in de pauze en in de avond ga lopen. Ik zal toch die 10.000 stappen moeten halen:-)

 

 

Bewust leven- Deze maand heb ik dus alles in de agenda gezet. In het weekend bedenk ik zoveel mogelijk de recepten voor die week, mijn afspraken en doelen voor het werk, de wandelingen , de afspraken met vrienden en familie en ik maak ruimte voor mijn hobbies en passies. Het lijkt misschien wel erg planmatig, maar voor mij werkt het echt perfect!

 

Genieten & frisse lucht – Mijn werk is mijn hobby en ik geniet er dan ook volop van! Ik kan bijvoorbeeld mijn blogs thuis achter mijn bureau schrijven, maar ik geniet veel meer als ik ze schrijf op een inspirerende locatie. Of zoals afgelopen maand heerlijk buiten op het terras aan het strand. Dat is voor mij echt Zakelijk Genieten!

 

Natuurlijk bewegen – Sind een half jaar hebben wij geen tuinman meer, alleen voor de grotere dingen, en dat houden we ook bewust zo. Door het zelf te doen bewegen we meer, zijn lekker buiten en het blijkt dat ik het nog leuk vind ook, goede combi! Ook dit zet ik van tevoren in mijn agenda, anders komt het er niet van.

 

Genieten & ontspannen – Ik word niet voor niets “Miss Genieten” genoemd, dus dat doe ik volop. Afspraken met familie en vrienden zijn voor mij heilig, dus die plannen we ook altijd van tevoren in. Dit zijn momenten die mij zoveel energie geven.

 

Bewegen & genieten – In het weekend hebben wij als regel dat we alleen de auto gebruiken als het echt nodig is. Hoe lekker is het om zaterdagmorgen op de fiets te springen en je boodschappen te halen, helemaal als het zonnetjes schijnt!

 

Hobbies en Passie – In mij agenda zie je zeker een paar keer per week afspraken staan die te maken hebben met mijn hobbies en passies, zoals wijn! Het is me nog steeds gelukt om minimaal 4 dagen per week geen wijn te drinken, maar als ik het dan doe, wil ik er wel echt van genieten. Zoals afgelopen week bij de wijnproeverij ” Proef Oostenrijk”.

 

Blue Life recepten – Wat eten betreft laat ik me niet meer leiden door de waan van de dag. Ik bedenk op zondag de recepten die we in die werkweek gaan eten. Ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten. Op deze manier heb ik de juiste boodschappen in huis en ben ik bewuster bezig met het eten. Natuurlijk gebruik ik, buiten mijn eigen recepten, ook tips die voorbij komen in de Blue Life Community. Mijn leerpunt is wel de 80 procent regel, het is allemaal zo lekker:-)

Kijk, dit bericht heb ik afgelopen maand in mijn Instagram stories geplaats. Het zegt genoeg over hoe ik me op dit moment voel, ik ben denk ik op de goede weg!

Heb jij ook leuke tips voor mij hoe ik een gezond en actief leven kan leiden, ook tijdens m’n werk? Of hoe ik me aan de 80 % regel kan houden? lk hoor het graag van je hieronder in de reacties.

Tot de volgende maandplog!

Wil je ook proberen om je eigen blue life te creëren, privé of zakelijk, wordt dan member van de Blue Lifestyleclub. In deze club krijg je tips, steun en inspiratie!

Recommended Posts

Leave a Comment

Heb je een vraag?

Je mag mij altijd een email sturen. Ik streef ernaar om deze binnen 24 uur te voorzien van een antwoord op je vraag!