My Blue Life “Genieten en Ontspannen”

April was voor mij de maand met veel aandacht voor familie en vrienden. Iets wat er normaal gesproken nog wel eens bij inschiet. Door een aantal feesten en een familievakantie naar Italië, was dit een maand waarin de BlueZone principes Geliefden eerst en Vriendenkring voldoende aanwezig waren. Dit heeft me weer aan het denken gezet. Geniet je weer mee?

GENIETEN EN ONTSPANNEN Afgelopen maand werd mijn man Robert 50. Tijd om als EventPA ook een keer thuis een feest te organiseren met familie en vrienden. Super om ze allemaal weer een keer te zien, een avond los te gaan en heerlijk met z’n allen te feesten.
BLUE ZONE RECEPTEN Wij hadden gekozen voor lekker en gezond eten tijdens het feest van de Wereldkeuken Haarlem. Zoals deze verschillende soorten humus, jammie!
BLUE ZONE RECEPTEN Ook deze heerlijke salade met spinazie, granaatappel en geitenkaas was een feestje! Het was even een gok, want het is gezonder, niet bij iedereen bekend en heel wat anders dan een BBQ met vlees. Maar de reacties waren allemaal positief. Dus feesten en gezond eten gaan heel goed samen!
BEWEGEN Tussen de drukte van het werk en organiseren van het feest door, is het lopen erg goed gegaan. Met een zonnetje is het heerlijk om de ochtend in de duinen te beginnen. Ik plan het nu drie dagen per week ’s ochtends vroeg in. Op deze die manier heb ik geen excuus dat ik afspraken heb, daar is het te vroeg voor:-)
BEWEGEN & ONTSPANNEN Extra leuk zijn de herten tijdens de wandeling in de ochtend. Zo weet ik inmiddels dat dit hert vrijwel altijd op dit plekje onder de boom ligt. Zo mooi om te zien!
GELIEFDEN EERST Met de hele familie een week naar Toscane, zo leuk! Mijn ouders waren 50 jaar getrouwd, en je kunt ze geen beter cadeau geven dan met z’n allen iets te gaan doen. Dus op naar ToscaneOntspannen en genieten van elkaar, het eten en de omgeving. Een geweldige ervaring.
ONTSPANNEN Zet mij in het zonnetje in Italie met dit uitzicht en leuke mensen om me heen, dan word ik helemaal zen.
WINE@5 Natuurlijk hebben we tijdens deze familytrip in mijn favoriete wijnland genoten van de wijn. Iedere middag met z’n allen borrelen, heerlijk!
NATUURLIJK BEWEGEN Het bezoeken van al die leuke plaatsjes in Toscane zorgt gelijk voor natuurlijk beweging. Heuvel op, heuvel af. Halverwege de dag gaf m’n stappenteller al aan dat ik mijn doel had bereikt. Dus zo’n tripje is buiten ontspannen en genieten ook nog eens goed voor de beweging.
SOCIAAL Ik hou er zo van! Lange tafels vol heerlijke Italiaanse streekgerechten en dan de hele avond aan tafel kletsen en genieten, topavonden!
BLUE ZONE RECEPTEN En genieten was het zeker. De eigenaar van de Agriturismo heeft drie dagen voor ons typische gerechten uit Toscane klaargemaakt.Verse, pure producten en alles uit de regio, heerlijk!
FAMILY FIRST Maar het mooiste van zo’n reis is wel het genieten met en van de familie. Heel bijzonder dat we deze reis met z’n allen hebben gemaakt. Een speciaal moment om te koesteren.
DOEL En zo’n heerlijke ontspannen vakantie bracht ons (mijn man en ik) op het idee om gelijk onze volgende vakantie samen te plannen. Een rondreis door Italie. Dit is een van de plekken die we gaan bezoeken, een heerlijk vooruitzicht.

Mijn Blue Life les van deze maand is heel duidelijk. Blijf genoeg aandacht besteden aan je vrienden en familie en zorg voor voldoende ontspanning. Door drukte schiet dat er bij mij vaak bij in. Maar het is zo belangrijk en ook leuk om meer aandacht aan ze te besteden. Op dit soort momenten merk ik dat ik te vaak mijn werk voor laat gaan. Tijd voor verandering!

Zie jij je vrienden of familie regelmatig? of schiet het er door drukte ook vaak bij in.

Wil je ook proberen om je eigen Blue Zone te creeeren, prive of zakelijk, wordt dan member van de Blue Zone Lifestylclub. In deze club krijg je tips en steun van andere ‘Blue Zoners’, kun je deelnemen aan een jaarlijks event , ontvang je recepten en kun je deelnemen aan food- en lifestyle masterclasses.

Tot de volgende maandplog!

Wil je de blogs, deze plogs en alle andere nieuwtjes en tips van GenietMee niet missen, volg mij dan ook op Instagramtwitter of facebook

Recent Posts

Leave a Comment

Heb je een vraag?

Je mag mij altijd een email sturen. Ik streef ernaar om deze binnen 24 uur te voorzien van een antwoord op je vraag!