My Blue Life “doorzetten”

In mijn vorige maandplog heb je kunnen lezen dat het in januari en februari heel goed is gegaan om een start te maken met het creëren van “My Blue Life”. Januari gestart met goede voornemens en in februari bewust dingen gaan plannen. Ik merk nu dat het echt een kwestie van volhouden is. Voor mij als eventPA begint het nu, met het mooiere weer, echt druk te worden met zakelijke events en de Business Caravan. Rennen en vliegen en dan ook nog stilstaan bij de Blue Zone principes. Hoe en of dat wel goed gaat? dat kun je zien in deze maandplog. Geniet je weer mee?

BEWEGEN De 2e en 3e week van maart ging het wat minder met het lopen. Normaal plan ik het in, maar het was zo druk dat ik op deze tijden afspraken heb ingepland, niet goed! Op deze manier laat ik me weer leiden door de waan van de dag. Gelukkig heb ik sinds vorige week de draad weer opgepakt, en het voelt zoveel beter!
BLUE ZONE RECEPTEN Wat gelukkig wel goed gaat en wat me geen enkele moeite kost, is het eten. Inmiddels eet ik bijna geen vlees meer en ik mis het totaal niet. Ik word blij van groenten, fruit, noten en vis. Afgelopen maand heb ik ook meegedaan aan de Week zonder Vlees en ik merkte dat ik eigenlijk niks anders deed dan normaal, dat zegt al genoeg!
BEWEGEN Wat ik ook echt moet volhouden is meer op de fiets doen, zoals boodschappen, in de pauze naar de duinen en op de fiets naar Haarlem. Ik merk dat als ik het druk heb dat ik even snel snel de auto pak. Had een dag maar meer dan 24 uur. Maar afgelopen week ben ik ook hier weer mee gestopt en weet je wat me opviel, met de fiets boodschappen doen is sneller dan met de auto:-) want een parkeerplek zoeken kost zoveel tijd. Dus tijd is ook geen reden meer!
WINE@5 Mijn goede voornemen om 4 dagen per week geen wijn te drinken is ook deze maand weer goed gegaan, op een weekje na. Als ik een paar etentjes, feestjes en borrels heb in een week, vind ik het nog wel erg moeilijk om te zeggen, ik drink vandaag geen wijn. Maar goed, ik doe m’n best en soms gaat het even fout. Maar als ik op zo’n avond dan toch een glas wijn drink, is het wel GENIETEN.
GENIETEN EN ONTSPANNEN Ik had jullie al verteld dat ik in september op beeldhouwvakantie naar Frankrijk ga, en de voorpret is al begonnen. Twee weken geleden heb ik de steen uitgezocht waarmee ik ga werken. Hij ligt nu in de tuin en de komende maanden ga ik bedenken wat ik ervan ga maken. Het eindresultaat volgt in september!
ZAKELIJK GENIETEN EN ONTSPANNEN Ook als bedrijf kun je tijdens je heidag of event rekening houden met de Blue Zone principes. Met deze toffe plek op de Veluwe werk ik als eventPA samen. Hier kun je ontspannen, genieten van de natuur, de frisse lucht, wandelen met een boswachter, heerlijk buiten eten en ze hebben zelfs een prachtige plek om ook buiten een training of workshop te geven. Je kunt echt even zakelijk ontspannen, genieten en inspiratie opdoen.
BEWUST LEVEN Buiten hard werken en genieten, vind ik het ook belangrijk dat ik er ben voor andere mensen die wel wat steun kunnen gebruiken. Zo hebben wij een tijdje twee vluchtelingen uit Syrië in huis gehad. Erg leuk, leerzaam en fijn dat je iets kunt betekenen voor mensen die het nodig hebben. Dus toen we in Haarlem kwamen wonen en ik zag het concept van de Wereldkeuken, waar o.a. Syrische vluchtelingen werken, was ik direct geïnteresseerd. En hoe leuk is het, dat ik nu met ze ga samenwerken. Hoe, dat kun je lezen in mijn nieuwste blog.
THEE In de facebookgroep van de Blue Zone Lifestyle Community ging het laatst over thee. Ik ben me toen iets meer gaan verdiepen in thee en ben ook thuis van alles gaan uitproberen, zo leuk, gezond en lekker! Ik kwam toen op het idee om ook in mijn Business Caravan te gaan werken met een theeconcept van verse thee. Vorige week heb ik definitief besloten dat je de thee van Dutch Tea Maestro in de vergadercaravan kunt drinken. Blends samengesteld samen met Nederlands beste thee-sommelier Karlijn Dappers. Zo kun je de verse thee nemen die bij jou en het moment past, superleuk!
En extra mooi, een deel van de opbrengst gaat naar de stichting make-a-wish Nederland. De thee ga ik ook leveren aan bedrijven en ondernemers voor op kantoor en natuurlijk ga ik thuis en tijdens mijn werk ook van genieten!
NATUURLIJKE BEWEGING Omdat de 2e en 3e week niet goed gingen qua beweging, heb ik besloten om de maand goed af te sluiten. Had het gevoel dat ik het moest inhalen:-) Er moest geklust en geverfd worden in de Business Caravan. Normaal niet iets wat ik zelf doe maar wat ik laat doen. Maar in het kader van natuurlijk bewegen, heb ik besloten om het zelf te gaan doen. Ik heb in allerlei kronkels in en op de caravan gelegen, maar het is gelukt. Sterker nog, ik vond het eigenlijk best leuk om te doen. Dus de caravan is schoon, geverfd, ik heb m’n beweging gehad en ik heb ook nog geld bespaard, goede combi!

Mijn les van deze maand is, blijven plannen en ook al is het druk, deze tijd niet gebruiken om toch nog maar een paar afspraken in te plannen of een paar blogs te schrijven. Heel bewust bezig zijn op welke momenten tijdens een werkdag je natuurlijk kan bewegen. Even doorzetten en dan hoop ik dat het straks automatisch gaat. Gelukkig gaan er ook dingen heel erg goed, zoals eten, genieten, ontspannen en bezig zijn met mijn passies.

Heb jij trouwens nog tips om natuurlijk te bewegen tijdens je werkdag?

Wil je ook proberen om je eigen Blue Zone te creeeren, prive of zakelijk, wordt dan member van de Blue Zone Lifestylclub. In deze club krijg je tips en steun van andere ‘Blue Zoners’, kun je deelnemen aan een jaarlijks event , ontvang je recepten en kun je deelnemen aan food- en lifestyle masterclasses.

Tot de volgende maandplog!

Wil je de blogs, deze plogs en alle andere nieuwtjes en tips van GenietMee niet missen, volg mij dan ook op Instagramtwitter of facebook

Recent Posts

Leave a Comment

Heb je een vraag?

Je mag mij altijd een email sturen. Ik streef ernaar om deze binnen 24 uur te voorzien van een antwoord op je vraag!