Maandplog My Blue Life “goede voornemens”

Gelukkig en vitaal wonen, werken en leven tot op hoge leeftijd, wie wil dat nou niet. Er zijn een aantal gebieden op de wereld waar relatief veel vitale 100-plussers in goede gezondheid wonen, de Blue Zones. Deze gebieden zijn onderzocht en kennen een aantal gemeenschappelijke kenmerken, de Blue Zone principes ofwel de Power9. Deze principes kan je integreren in je eigen leven, maar natuurlijk ook op de werkvloer. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik dit jaar gestart om te kijken of ik ook een “My Blue Life” kan creëren, maar hoe? Ik zal jullie in een maandelijks plog laten zien hoe ik dat probeer te doen, zowel zakelijk als privé. Geniet je mee van mijn eerste maandplog “goede voornemens”?


Mijn missie leven 
2019 ben ik begonnen met een focussessie. Wat zijn mijn doelen en focuspunten voor dit jaar met GenietMee. In dit geval dus mijn zakelijke doelen. Doelen voor het jaar, de maanden en zelf per week. Voor mij werkt zo’n sessie erg goed. Duidelijkheid en iedere ochtend direct weten waarmee ik aan de slag ga en welke leuke dingen er nog allemaal gaan komen, heerlijk!


Wine@5
 Iedereen die mij een beetje kent, weet dat Marjolein & wijn een hele goede combinatie is:-) Dus beginnen met Dry january, dat is iets teveel gevraagd. Wel heb ik me voorgenomen om vanaf nu zoveel mogelijk alleen op vrijdag en zaterdag wijn te drinken. En dan te genieten van 1 of 2 glazen mooie wijn, zoals bijvoorbeeld de Blue Zone wijn. En jaaa, in januari ben ik geslaagd.


Blue Zone recepten
 Eten doe ik over het algemeen gezond. Veel plantaardig, veel groenten en alles vers. Maar toch heb ik ook een voornemen voor 2019. Meer vegetarisch eten. Dus besloten om vanaf 2019 minimaal 4 keer per week vegetarisch te eten. Lekker met m’n neus in de kookboeken op zoek naar nieuwe recepten. Vega is zo lekker! Ik zal af en toe wat lekkere vegetarisch recepten in de blue Zone Community zetten.


Genieten en ontspannen 
Mijn belangrijkste voornemen dit jaar is, meer tijd vrijmaken voor vrienden, familie en voor Robert (mijn man). We vinden allebei ons werk zo leuk, dat we vaak in de avond en het weekend doorgaan. Hierdoor hebben we minder tijd om samen en met anderen echt even te genieten. En de start is gemaakt! Afgelopen maand al twee keer naar het theater geweest en afspraken met vrienden en familie hebben we maar gelijk ingepland.


Natuurlijke beweging
 Een van de goede voornemens dit jaar is, meer bewegen. Wandelen in de duinen, meer met de fiets boodschappen doen en wat vaker de trap nemen in plaats van de lift. Dus vanaf nu, aantal keer per week vroeger opstaan en gelijk naar de duinen….


Blue Zone recepten 
Ik ben ook lid van de Blue Zone LifeStyle Community en hierin krijgen we ook tips met uitgebreide uitleg van voeding die ik kan gebruiken voor “My Blue Life”. De dag starten met een bleekselderij sapjewas een van de tips. Mmmm, ik werd niet direct enthousiast. Afgelopen week heb ik het geprobeerd, en ik moet zeggen, het is goed te doen!


Genieten en ontspannen
 Vorig jaar ben ik mee geweest met een groepreis naar Italie, en het was echt puur genieten. Je kunt het ook lezen in mijn blog ” genieten in Italie“. Zo’n week geeft je zo’n boost en is zo’n leuk vooruitzicht, dat ik me als doel had gesteld ook dit jaar weer groepreis te maken. En hij is gepland. In september ga ik beeldhouwen, zo’n heerlijk vooruitzicht!


Blue Zone recepten 
Zeewier-zonnerotsjes. Samen met Annemarie van de Blue Zone Lifestyle ga ik Blue Zone lunches organiseren voor bedrijven. Tijdens de heerlijke Blue Zone lunch zal Annemarie meer vertellen over de Blue Zone principes en hoe je deze ook zakelijk kan integreren #BlueBusiness. Annemarie voor de inhoud en ik als EventPA voor de organisatie. Afgelopen week kwam ik deze Zeewier rotsjes tegen, misschien wel iets voor deze lunches..

Nou, de eerste poging om “My Blue Life” te creeeren is me echt erg goed bevallen. Het is eigenlijk niet zo moeilijk, je moet er gewoon even bewust bij stilstaan. Maar wat zo fijn is, het levert mij heel veel energie op. Kijken of ik het in februari ook kan volhouden en misschien nog wat extra Blue Zone principes in mijn leven kan integreren.

Heb jij ook leuke tips voor mij hoe ik een gezond en actief leven kan leiden, ook tijdens m’n werk? lk hoor het graag van je hieronder in de reacties.

Wil je ook proberen om je eigen Blue Zone te creeeren, prive of zakelijk, wordt dan member van de Blue Zone Lifestylclub. In deze club krijg je tips en steun van andere ‘Blue Zoners’

Tot de volgende maandplog!

Wil je de blogs, deze plogs en alle andere nieuwtjes en tips van GenietMee niet missen, volg mij dan ook op Instagramtwitter of facebook

Recommended Posts

Leave a Comment

Heb je een vraag?

Je mag mij altijd een email sturen. Ik streef ernaar om deze binnen 24 uur te voorzien van een antwoord op je vraag!