“Add some blue to your Business”

Gezond, Gelukkig, Energiek en Succesvol ondernemen “My Blue Business“. In mijn vorige plog heb je kunnen lezen dat ik ga proberen om “My Blue Life” ook zakelijk toe te passen, werk is tenslotte een groot deel van mijn leven. De afgelopen maanden ben ik hier mee aan de slag gegaan. Zelf, maar ook met behulp van de “Blue Zone Business Experience” van My Blue Life. Tijdens deze experience zijn we meegenomen met 5 leefstijlprincipes die je op je persoonlijke leven kunt toepassen maar ook op je business. In deze plog lees je welke 5 principes dit zijn en of het mij lukt om dit toe te passen. Geniet je weer mee?

FOOD Zo belangrijk wat je eet, wanneer je eet en hoe je eet. De afgelopen jaren ben ik hier erg mee bezig geweest want ik merk dat dit zoveel invloed heeft op hoe energiek ik me voel. Ik eet plantaardigseizoensgroenten en zoveel mogelijk lokale producten. Ik neem de tijd om te eten, eet vrijwel nooit alleen en maak er echt een moment van #loveit. Ik probeer dit nu ook door te voeren in de events die ik organiseer. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de opdrachtgever, maar ik neem het wel mee in m’n voorstellen #gezondeten. Op de foto zie je bijvoorbeeld de hapjes die we hebben geserveerd tijdens een kleurenevent. Noten, verse groenten met een feta- en gerookte paprikadip. Superlekker en gezond. In de Business Caravan heb ik dit helemaal doorgevoerd, hier krijg je standaard een gezonde lunch. De tip die we tijdens de experience hebben gehad om 2x per dag te eten is voor mij nog wel een dingetje. Omdat ik me zo energiek en goed voel ben ik bang om dit te gaan proberen. Bang dat ik me dan juist minder goed ga voelen. Ik ga er nog even over nadenken en in m’n volgende plog kunnen jullie zien of ik de stap heb durven nemen.
BEWEGEN is natuurlijk erg belangrijk als je een “Blue Business” wilt creëren. De hele dag op een stoel zitten wordt niemand vrolijk van. De afgelopen maanden heb ik geprobeerd om steeds vaker buiten te werken. Besprekingen lopend te doen, op de fiets naar afspraken en sinds kort ga ik ook de duinen in als ik een Eventplan moet bedenken. Ongelooflijk hoeveel inspiratie je krijgt als je gaat lopen, ik was verbaasd. Wandelen en werken, een perfecte combi en echt een aanrader! Ook tijdens de zakelijke bijeenkomsten die ik organiseer zorg ik dat er een bewegingselement wordt toegevoegd. Wandelen met IVN gids, een boswachter of wandelen van het hotel naar de eventlocatie. Er zijn zoveel manieren om te bewegen tijdens je event en het levert zoveel nieuwe inspiratie op.
RUST en AFSCHAKELEN Dit is iets wat me vaak gevraagd wordt “Neem je wel voldoende rust”. En ja, dat doe ik zeker. Rust is voor mij niet stil gaan zitten, maar even iets heel anders doen. Dingen waar ik blij van word, waar ik energie van krijg en waar ik m’n hoofd even helemaal kan uitschakelen. Citytrip, vakantie, wandelen, boek lezen, met vrienden of familie weg, wijncursussen en beeldhouwen. Ik hou van mijn werk en ik hou van hard werken, maar ik luister ook altijd goed naar mijn lichaam. Ik heb een schildklierafwijking en hierdoor heb ik goed leren luisteren naar mijn lichaam. Als mijn lijf zegt, nu even iets anders, dan doe ik dat ook. Dan ga ik iets doen wat me ontspanning geeft en dat is dus niet stilzitten. Dat kan zijn even wandelen na een halve dag werken maar dat kan ook een korte vakantie zijn naar 3 weken non-stop buffelen. Het enige wat hierin voor mij leidend is, is mijn lichaam, die geeft het wel aan.
DOEL/MISSIE Dat is iets waar ik me altijd bewust van ben. Waarom sta ik iedere dag op, wat wil ik nog in mijn leven, met m’n werk en privé. Ieder kwartaal heb ik een “whiteboard sessie” om hierbij stil te staan. Leef ik mijn leven zoals ik dat wil, geniet ik ervan en geeft het me energie. Op basis van deze sessie ga ik keuzes maken. Zo doe ik dat ook in m’n werk. Wat wil ik bereiken, wat is m’n doel en m’n missie en hoe kan ik dit bereiken. Wekelijks maak ik een planning om aan deze doelen te werken. Eigenlijk doe ik hetzelfde met de events die ik voor bedrijven organiseer. Wat is de missie en doel van het event, hier gaan we mee aan de slag. Het enige waar ik bij stil moet staan is het inplannen van deze momenten en deze momenten dan ook ECHT in m’n agenda laten staan. Plan ik ze niet in dan is de kans groot dat ik geleefd wordt. Afgelopen jaar toen ik bezig was met het creëren van My Blue Life heb ik echt leren plannen, bijna van minuut to minuut, en dat voelt toch fijn:-)
RELATIES EN OMGEVING Mmmm, dat is voor mij nog wel een puntje. Ik heb leuke familie en vrienden, maar ik moet er af en toe wel meer tijd in steken. De balans hierin vinden vind ik best moeilijk. Op werkvlak heb ik juist wel een hele vaste omgeving. Ik vind het heerlijk om samen te werken met een vaste groep mensen. Een groep waar ik mee kan sparren, ondernemersdingen kan delen, we elkaar helpen, feedback geven, we samenwerken, lachen en ook leuke dingen doen. Zo werk ik bijvoorbeeld samen met Herma van Mooi Advies ( zie foto) en heb ik een mastermind groepje . Samenwerken levert zoveel op. Het helpt me groeien op zakelijk maar ook persoonlijk vlak. Dus op werkvlak zit dit wel goed. Mijn aandachtspunt ligt vooral bij familie en vrienden. Zorgen dat ik hier voldoende tijd aan besteed, is mijn aandachtspunt voor de komende maanden.

Het blijft altijd een uitdaging om deze 5 punten in balans te houden. Food, beweging, doel en missie, voldoende rust en m’n relaties en omgeving. Er bewust bij stilstaan helpt hier zeker aan mee.

Lijkt het jou interessant om je eigen “Blue Business” te creëren? Ondernemen op een manier die jou energie geeft? dan is de “Five Star Business Club” van My Blue Life misschien wel iets voor jou. Via deze link kun je meer informatie vinden. En mocht je vragen hebben kun je altijd contact opnemen met Annemarie van My Blue Life, zij kan je hier alles over vertellen.

Heb je nog tips voor mij om energieker te ondernemen? Laat dan even een bericht achter onder dit blog, dan kunnen ook anderen hiervan profiteren.

Wil je de blogs, deze plogs en alle andere nieuwtjes en tips van GenietMee niet missen, volg mij dan ook op InstagramLinkedIn of facebook

Recent Posts

Leave a Comment

Heb je een vraag?

Je mag mij altijd een email sturen. Ik streef ernaar om deze binnen 24 uur te voorzien van een antwoord op je vraag!