Gezellig Gezond Genieten van een mediterrane BBQ

It’s BBQ-time! Met het heerlijke weer van de afgelopen dagen is het zo fijn om ’s avonds na je werk of in het weekend de tuin in te duiken en samen met vrienden of familie te genieten van een heerlijke BBQ, een wijntje en lange zomeravonden. Buiten dat het gezellig is, kan BBQ’en ook gezond zijn! Hoe kan je gezellig gezond genieten van een mediterrane BBQ?

Genieten met vrienden of familie

Hoe leuk is het om samen met anderen, mensen die je lief zijn, te genieten van een BBQ. Zoals ik eerder heb geschreven in mijn blog “Blue Zone en wijn”, is het investeren van tijd in je geliefde en je sociale leven waarschijnlijk een van de redenen dat mensen in de Blue Zones vitaal en gezond oud worden.

BBQ-en is dan toch de perfecte manier om samen te genieten van een heerlijke avond.

 

Mediterrane BBQ

Bij veel mensen staat BBQ’en gelijk aan veel vlees, brood en sauzen. Natuurlijk is dat helemaal niet nodig en kun je net zoveel genieten, en in mijn geval meer genieten, van een BBQ die wel gezond is.

Plantaardige ingrediënten:

Probeer eens een keer een mediterrane BBQ met plantaardige ingrediënten. Een aantal voorbeelden van gerechten die passen bij een mediterrane BBQ zijn:

Geroosterde aardappelen met rozemarijn
Geroosterde aubergines, courgette of ui
Vlees of visspiesjes met groenten
Gegrilde paprika met feta en munt
Gamba’s met rode peper
Gevulde champignons met spinazie
Courgette met mozzarella
Gegrilde artisjok met citroen
Gerookte zalm
Linzensalade met mango en mozarella
Fruitsalade

 

Glas wijn

En ook bij een mediterrane BBQ kan je gewoon genieten van een glas wijn. Natuurlijk wel met mate, maar twee glazen wijn is géén probleem. Bijvoorbeeld geroosterde aubergine of een vleesspiesje met groenten samen met een heerlijk glas Cannonau is toch echt wel een feestje! Lees meer over deze ‘gezonde wijn’ in mijn blog “De Gezonde Cannonau”.

 

Geniet met mate

Natuurlijk geldt ook bij de mediterrane BBQ, prop je niet vol. Genieten van een paar mooie lekkere gerechtjes van de BBQ met een heerlijk glas wijn is prima, maar eet je niet helemaal vol. Buiten dat het beter voor je is, zul je merken dat het je ook een beter gevoel geeft.

Dus samen met vrienden of familie met mate genieten van een BBQ met plantaardige ingrediënten met een heerlijk glas wijn, is gezond, lekker, maar ook net zo gezellig

 

Ook samen genieten van een BBQ?

Annemarie van Blue Zone Lifestyle en Marjolein van Geniet Mee vinden het erg leuk om ook de leden van de Blue Zone Lifestyle Community te laten genieten van een Mediterrane BBQ. Daarom organiseren wij nog deze zomer een “Blue Zone BBQ”. Een avond samen genieten in de tuin van heerlijke gerechtjes en gezelligheid. Lijkt je dit ook leuk en ben je nog géén lid, meld je dan nu aan. Dat kan nu nog gratis via deze link.

Wie weet zien we elkaar dan nog deze zomer tijdens de BBQ!

 

Auteur: Marjolein Kellerhuis; Eigenaar van GenietMee – Met Smaak Geregeld! Wijnliefhebber en kookgek die anderen graag laat meegenieten van mijn passie voor wijn & food.

Recommended Posts

Leave a Comment

Heb je een vraag?

Je mag mij altijd een email sturen. Ik streef ernaar om deze binnen 24 uur te voorzien van een antwoord op je vraag!